Zoals je waarschijnlijk wel weet, kun je tuintegels in diverse kleuren aanschaffen. Tegenwoordig is alles mogelijk en niets te gek.

Je ziet terrassen en paden in verschillende kleuren, want kleur geeft een extra uitstraling aan je tuin en iedere kleur heeft weer een eigen uitstraling. Ook voor de donkere varianten, zoals zwarte tegels, wordt steeds meer gekozen. Soms om er een vlak van te maken, maar ook in combinatie met andere kleuren wat dus voor een mooi effect zorgt.

In combinatie met zwart

Zwarte tegels hebben een grote opmars gemaakt in de tuin. Voorheen werd er meer voor de lichtere standaard kleuren gekozen, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor andere kleuren, die eerst bijna ondenkbaar waren in de tuin. Vaak worden deze ook gecombineerd met andere kleuren om zo leuke patronen te maken in het terras of pad.

Betonnen zwarte tegels in de tuin

Wil je graag zwarte tuintegels gaan gebruiken, dan is de makkelijkste oplossing om voor de gewone betonnen uitvoeringen te kiezen. Deze zijn namelijk vaak al in verschillende kleuren te krijgen of je kunt ze door het bedrijf in de door jou gewenste kleur laten spuiten of verven. Zelf kun je dit uiteraard ook doen; met een goede betonverf heb je zo de saaie grijze varianten omgetoverd in mooie zwarte exemplaren. Ter bescherming en om te zorgen dat de verf er goed en lang op blijft zitten, kun je ze ook van een coating voorzien. Dit zal er tevens voor zorgen dat de tegel minder snel slijt en dat de tegel waterafstotend wordt. Zo heb je dus langer plezier ervan.

Zwarte natuursteen in de tuin

Natuursteen is een steensoort met een mooie natuurlijke uitstraling. Deze steensoort is duurder dan het beton, maar geeft je tuin een zeer mooie moderne en strakke uitstraling. Natuurstenen tegels zijn er in verschillende kleuren. Deze stenen zijn niet geverfd maar zijn van nature zo gekleurd. Zo heb je dus ook zwarte natuursteen. Vooral graniet is een mooie natuursteen. Deze is te verkrijgen van licht grijs tot zeer diep zwart. Graniet is een vulkanisch stollingsgesteente, dat zeer sterk en duurzaam is en zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. De zwarte granieten tegels zijn onderhoudsarm en bestand tegen de verschillende weerselementen. Ze hebben een lange levensduur en zijn krasvrij en slijtvrij.

Tamboerstenen voor sierbestrating

Tamboerstenen zijn stenen die eigenlijk vallen onder de categorie klinkers. Toch wordt een terras tegenwoordig niet alleen meer van tegels gemaakt, maar wordt er ook gekozen voor de zogenaamde sierbestrating. De tamboersteen is een getrommelde steen, waarvan de kant afgesleten is wat voor een mooi verouderd effect zorgt. Ook tamboerstenen zijn in het zwart te krijgen. In combinatie met andere kleuren tamboerstenen zijn er erg mooie patronen mee te maken. De meest voorkomende kleurencombinaties zijn zwart met groen, rood, geel en rood, wit en grijs.