Tuintegels worden gebruikt bij de aanleg van een terras, pad of als rand langs een zwembad, maar ook op balkons worden ze gelegd. Ze komen voor in diverse soorten, en je kunt kiezen uit verschillende materialen als steen, hout of rubber.

Tuintegels kopen van beton

Betonnen tuintegels zijn de bekendste soort. Deze kunnen overal voor gebruikt worden, van terras tot pad. Vooral voor de grotere oppervlaktes wordt er vaak gekozen voor beton. Als je een neutrale onopvallende bestrating wilt hebben, kun je ook het beste hiervoor kiezen. Deze tegels zijn klassiek en ook zeer voordelig en ze zijn te krijgen in verschillende kleuren en zijn gemakkelijk te leggen, zelfs als je er geen ervaring in hebt.

Tegels geschikt voor drainage 

Om te voorkomen dat er water op het terras of je pad komt te staan of blijft staan, kun je kiezen voor speciale drainage tuintegels. Deze zijn waterdoorlatend. Deze types hebben een grove structuur en is aan de onderkant hol, waardoor het water snel wordt afgevoerd.  

De keuze voor Flagstones

Flagstones zijn onregelmatig gevormde natuurstenen. Deze zorgen voor een fraaie natuurlijke aanblik en worden vooral gebruikt bij de aanleg van paden. Er is wel de nodige kennis nodig om een goede en egale bestrating te leggen. Flagstones kunnen wel gemakkelijk geknipt worden. Er kunnen dus mooie paden en terrassen mee gelegd worden met een natuurlijke uitstraling.

Reliëf en patroon     

Op reliëf tuintegels is een soort patroon gedrukt of dit zit er in. Hier kun je dus leuke en aparte patronen mee maken. Door ze te combineren met andere reliëf modellen, kan er een leuk effect tot stand worden gebracht.

Toepassing van rubber      

Rubberen tuintegels worden gebruikt om een zachte ondergrond aan te leggen. Je ziet ze voornamelijk bij speeltuinen of als pad bij golfbanen. Ze zijn dus erg veilig en zorgen bij een eventuele val voor een zachte opvang.

Aanbod van hout     

Deze  zijn er van verschillende soorten hout, variërend van gewoon hout tot hardhout. Deze worden vaak gebruikt bij zwembaden of bij het maken van bruggetjes. Hout is te combineren met andere soorten materiaal en geeft zowel een klassieke als moderne look aan je tuin.

Zeskantige tuintegels modellen kopen               

Tegenwoordig zie je ook steeds meer zeskantige tegels. Deze zijn er in alle soorten zoals beton, reliëf of structuurmodel. De naam zegt het al, deze heeft zes kanten. Ze zijn overigens moeilijker te leggen en geven een minder strakke uitstraling dan de gewone vierkantige uitvoeringen.