Er kan tegenwoordig uit verschillende soorten materiaal gekozen worden als het op tuintegels aankomt. Je hebt de keuze uit onder meer houten, rubberen of stenen uitvoeringen. Kies je voor stenen tegels om in je tuin te leggen of om een terras aan te leggen, dan zul je zien dat hier ook zeer veel keuze in is.

Kenmerken betonnen tegels

Betonnen tuintegels zijn de meest voorkomende stenen varianten en dit met name omdat ze redelijk voordelig zijn ten opzichte van de andere soorten die er zijn. De betonnen uitvoeringen kunnen geleverd worden in diverse kleuren en maten. De standaard grijsachtige tuintegels die we allemaal wel kennen, zien er saai uit en worden snel vies. Ook worden deze snel vaal en zal de kleur vervagen of wegtrekken door bijvoorbeeld het scherpe licht van de zon. Ook als er veel regen op valt, dan zal beton snel smerig worden en groen uit gaan slaan na verloop van tijd. Je kunt uiteraard kiezen voor een leuk kleurtje, maar dit zal het vervagen niet tegenhouden.

Tuintegels van natuursteen

Natuurstenen tuintegels worden uit het natuurlijke product natuursteen gemaakt. Natuursteen wordt ook vaker gezien als een luxe product door de uitstraling en de prijs ervan. Het geeft een prachtige sfeer in je tuin. Bij natuursteen kun je denken aan graniet, marmer, basalt, kwartsiet en nog veel meer soorten. Let er op dat er soorten natuursteen zijn, die niet tegen de kou en vorst kunnen. Ze zullen dan snel kapot gaan. Kies dus altijd een tegel uit, waarvan je weet dat deze goed tegen de verschillende weersinvloeden kan en je er dus lang plezier van zult hebben.

Tegels van hardsteen

Hardsteen valt eigenlijk onder de categorie natuursteen. Vooral de mooie blauwe hardstenen tegels zijn zeer bekend en zorgen voor een heel mooie aanblik. Hardsteen is gevormd op de zeebodem en was vroeger de steen voor de rijken. Zo werd hardsteen gebruikt bij het bouwen van kastelen en grote herenhuizen. Het is een zeer mooi en ook heel duurzaam materiaal.

Gebruik van grindsteen

Grindsteen wordt vaak gebruikt voor het leggen van grotere oppervlaktes. Het is een steensoort die vermengd is met grind, waardoor het dus ruwer wordt. Deze steensoort is dus goed aan te leggen bij bijvoorbeeld een zwembad vanwege het ruwere oppervlakte dat voor antislip zorgt en minder snel of helemaal niet glad zal worden.