Marmeren tuintegels worden niet zo heel veel gebruikt in de tuin. Vaker kiezen mensen voor hout, beton of een andere tegelsoort.

Marmeren tuintegels zijn ontstaan uit kalksteen en soorten hiervan zijn onder meer Carrara, Pentelicus, Proconnesus en Belgische marmer. De soorten worden ook gebruikt voor het maken van tuintegels en zijn vernoemd naar het land waar de marmer gevonden is. Zo komt Carrara uit Italië, Pentelicus uit Griekenland en Proconnesus uit Turkije. Deze soort natuursteen is zeer kostbaar en dus zijn de tuintegels ervan ook duurder dan andere soorten. Overige soms minder bekende soorten die gebruikt worden voor tegels zijn Biancone, Botticino, Bianco Carrara, Nero Marquina, Bardiglio, Rosso Verona, Travertino Chiaro en Travertine Noce.

Soorten en hun kleur    

De verschillende soorten zijn ook te herkennen aan de kleur. Zo is Biancone wit, Botticino crèmekleurig, Bianco Carrara wit met zwart erin, Nero Marquina zwart met wit erin, Bardiglio grijs met een blauwachtige tint, Rosso Verona oranje rood achtig, Travertino Chiaro licht bruin en Travertine Noce iets donkerder bruin. 

Onderhoud en reiniging    

Voor het onderhoud van marmer heb je diverse soorten middelen. Zo zijn er middeltjes voor natte ruimtes en droge ruimtes en voor het totale onderhoud en glans kun je kiezen voor het gebruik van edelzeep. Deze onderhoudsartikelen zijn te krijgen in de zaak waar je de tuintegels koopt. Vermeld er duidelijk bij dat het om marmeren tuintegels gaat, zodat je het juiste middel krijgt. Andere middelen kunnen het materiaal doen vervagen of beschadigen. 

De prijsrange 

De prijs van kan oplopen van zo’n 50 euro per m2 voor een 10×10 cm formaat tot wel zo’n 100 euro per m2 voor een formaat van 60×60 cm. De prijs per vierkante meter is dus bij het gebruik van grotere tegels hoger; dit komt omdat voor grote maten grotere stukken marmer nodig zijn en er dus geen resten kunnen worden gebruikt.