Wat tuintegels kosten is afhankelijk van een aantal factoren zoals welk materiaal er gebruikt wordt, welke vorm en welke grootte gekozen wordt. Ook waar je ze koopt, kan al veel verschillen voor wat betreft de prijs.

Invloed materiaal op de prijs

Ze zijn te krijgen in diverse materiaalsoorten, zoals hout, rubber en beton. De meeste modellen houten tuintegels kosten niet veel geld. Kenmerken hiervan zijn dat ze zeer makkelijk te combineren zijn met andere materiaalsoorten en passen in iedere tuin. Hout is ook ideaal om bij het zwembad te leggen, het is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken met gewoon water uit de tuinslang. Wel komt het geregeld voor dat ze bij nat weer, vorst en kou snel glad worden, wat dus gevaarlijk kan zijn. Betonnen varianten zijn wel duurder, maar hebben een langere levensduur als voordeel. Wel zullen ze als ze niet goed bijgehouden worden, snel vervagen en vuil worden. Naast deze tegels wordt ook geregeld voor luxere uitvoeringen zoals natuursteen of hardsteen gekozen. Qua kosten zijn deze uiteraard een heel stuk duurder, maar de kwaliteit en duurzaamheid is ook veel beter.  

Invloed verkooppunt op de prijs

Bij welk verkooppunt je koopt, kan ook mede de prijs bepalen. Zo gaan de meeste mensen direct naar een tuinzaak of doe het zelf zaak toe, terwijl je vaak ook als particulier terecht kunt bij een groothandel. Dit zal zeker tot lagere kosten leiden. Om kosten te besparen, kun je ook advertenties doorkijken in kranten of op internet. Daar zijn ze vaak goedkoper wanneer particulieren gebruikte partijen aanbieden tegen een klein prijsje en soms zelfs helemaal gratis. 

Grootte en kosten van tuintegels

De afmeting van de tuintegels bepaalt ook mede de prijs. Zo zal een grotere tegel natuurlijk duurder zijn per stuk dan een kleinere, maar ook zijn grote formaten nogal eens duurder per vierkante meter terwijl je daarnaast ook nog eens meer nodig hebt in verband met het verlies bij het snijden ervan.