Hout doet het altijd goed in de tuin; denk bijvoorbeeld aan een bankje, een speelset voor de kinderen of tuinmeubelen. Om het geheel nog mooier te maken, kun je ook kiezen om houten tuintegels te leggen. Deze kun je gebruiken bij de aanleg van bijvoorbeeld een terras.

Soorten houten tuintegels

Deze tegels zijn in diverse soorten hout verkrijgbaar. Ze zijn erg makkelijk te combineren met andere materialen in de tuin en passen bij alle stijlen, zoals een klassieke of moderne tuin. Houten tegels worden in de zomer niet extreem heet zoals bijvoorbeeld stenen varianten en in de zomer zullen ze niet heel erg koud aanvoelen. Ook zijn ze gemakkelijk te onderhouden met een tuinslang of hogedrukspuit. Om ze extra stevig vast te leggen, kun je er voor kiezen om ze met schroeven vast te maken. Gebruik hiervoor roestvrijstalen schroeven, anders zal er roestvorming ontstaan.  

Gladheid voorkomen

In de winter of bij nat weer kunnen houten tegels wel eens glad worden. Om dit tegen te gaan kun je ze voorzien van een grindlaag. Zo zit er meer grip op en zal uitglijden of vallen wellicht voorkomen worden. De producten om een grindlaag op de tegels de maken zijn te verkrijgen in tuincentra.

Maken motieven en effecten

Ook met houten tegels kun je leuke motieven maken. Zo heb je de gewone vierkante uitvoering, maar ze zijn er ook in rechthoekige vorm, ronde vorm en zelfs een waaiervorm. Als je hiermee aan de slag gaat, kun je voor leuke effecten zorgen in je tuin.

Soorten hout voor tuintegels

Er zijn veel soorten hout, zoals naaldhout (den, larix, grenen) en Latijns Amerikaans hout (Itauba, cumaru). Laat je goed adviseren welk type goed bij jouw tuin past.