Op het gebied van houten tuintegels heb je zeer veel keuze. Naast de gewone houten, kun je ook kiezen voor hardhouten modellen.

Met hardhout maak je buiten een stevige, warme en stijlvolle vloer. 

Het is ook goed te gebruiken bij de aanleg van een terras of tuinpad. Ook kunnen ze zeer goed gebruikt worden bij het maken van een bruggetje over je vijver. Hardhout zorgt voor een stijlvolle oplossing, als je een makkelijke maar toch goede ondergrond wilt leggen in je tuin, op je balkon of dakterras.  

Toepassing van een slim legsysteem

Ze kunnen gelegd worden door middel van een slim legsysteem. De tegel bestaat uit een aantal plankjes die geschroefd zijn op een van kunststof gemaakt rooster. Dit rooster is het centrum van het legsysteem. Ze zijn makkelijk in elkaar te klikken en makkelijk te plaatsen op iedere ondergrond en als je wilt ook weer makkelijk te verwijderen. Door het rooster is de hardhouten tuintegel voorzien van een goede waterafvoer, waardoor er weinig tot geen water op blijft staan en deze bestand is tegen chloor, verschillende weersomstandigheden en grote temperatuursverschillen.

Ook zijn ze steviger dan de gewone houten modellen en kunnen behandeld worden met een speciale olie zodat de tegel waterdicht blijft. Zo voorkom je het rotten van het hardhout. Het is aan te bevelen de tegels zo’n twee keer per jaar opnieuw met zo’n olie te behandelen, zodat het effect optimaal blijft en de uitstraling van het hout behouden blijft.  

Toepassing soorten hardhout

Ze zijn in een aantal houtsoorten te verkrijgen. De meest bekende zijn Bankirai, Teak, Ipé en Massaronduba. Deze zijn makkelijk schoon te houden door ze gewoon met de tuinslang af te spuiten of met water schoon te schrobben. Ook is er een speciaal reinigingsmiddel voor dat je kunt kopen in bijvoorbeeld tuincentra.