Een mooi pad in je tuin, een ruim terras of een fraaie rand langs je zwembad; alles is mogelijk met het gebruik van tuintegels. De keuze voor bepaalde tegels is daarom belangrijk, zoals materiaal en grootte.

Grote tuintegels         

Tuintegels zijn er in vrijwel alle denkbare afmetingen. Zo heb je de standaard vierkantjes, maar je kunt ook voor grote exemplaren kiezen. Deze zijn verkrijgbaar vanaf de afmetingen 50 x 50 cm en kunnen oplopen tot zo’n 80 x 80 cm en soms zelfs nog groter. Grote formaten zijn handig om makkelijk en snel een groot oppervlak te vullen of een lang pad te maken. Zorg bij het gebruik van grote maten wel voor de juiste ondergrond. De ondergrond dient stevig te zijn, zodat ze goed blijven liggen en niet gaan verzakken, want daar is bij grote formaten meer kans op omdat ze zwaarder zijn dan een gewone maat. 

Vormen en modellen

Ook de grote types zijn in verschillende vormen en modellen te krijgen. Zo zijn er vierkante, rechthoekige, zeshoekige, driehoekige en ronde tegels en ze zijn dus overal voor te gebruiken. Heb je na de aanleg hoekjes over die gevuld moeten worden, dan kun je de stenen laten snijden of zelf snijden.   

Motieven maken         

Met grote tegels kun je leuke motieven maken in de bestrating van je terras of pad. Niet alleen zijn er veel kleurcombinaties mogelijk, maar ook hoe je de tegels gaat leggen kan ervoor zorgen dat het er mooi en sfeervol uitziet in je tuin. Tegenwoordig wordt er ook veel gecombineerd met kleinere formaten. Grotere en kleine varianten worden dan samen gebruikt om iets aan te leggen en dit zorgt voor een leuk en speels effect. Probeer als je wilt combineren wel dezelfde soort tegel te nemen of laat je adviseren welke soorten er bij elkaar passen.

De kosten van grote tuintegels zijn hoger dan die voor de gewone maten. De prijs zal ook afhangen van welk soort materiaal je gebruik gaat maken en of ze gekleurd zijn of gecoat.