Het aanleggen van je tuin of terras hoeft geen dure aangelegenheid te zijn, want er zijn diverse mogelijkheden om aan goedkope tuintegels te komen.

Kosten van tegels

Tuintegels kosten normaal nogal wat en zeker als je er veel nodig hebt voor de aanleg van een terras of stoep achter of voor je huis. Als je goed rondkijkt zul je zien dat er ook goedkope tegels te krijgen zijn.

Kringloop in bouwmateriaal

Zoals er al jaren de kringloopwinkels voor meubels, kleding, speelgoed en dergelijke zijn, zijn er nu ook kringloopzaken voor bouwmaterialen. Hier kun je je bouwmateriaal dat je niet meer gebruikt heen brengen en zo heeft iemand anders er misschien nog wat aan. Heb je zelf bouwmateriaal nodig, dan kun je er natuurlijk ook terecht. Deze spullen zijn vaak voor een klein prijsje mee te nemen. Zo kun je er dus ook goedkope tuintegels krijgen die iemand anders dus niet meer nodig heeft, maar wellicht wel voor jouw project nog geschikt zijn. De exemplaren die je daar aan zult treffen, zullen niet kapot zijn maar kunnen wel wat vies zijn. Het kan dus zijn dat je ze zelf nog schoon moet maken, maar dat is een kleine bijkomstigheid als je ze tegen een kleine prijs mag meenemen.  

Aanbod en vraag via advertenties

Naast de kringloopwinkels zijn er natuurlijk ook de vele advertenties waar mensen alle mogelijke producten goedkoop aanbieden die ze zelf niet meer nodig hebben. Kijk bijvoorbeeld eens op het prikbord van je supermarkt, de prikkertjes in de kranten of op internet. Op internet zijn diverse mogelijheden voor het doorkijken van advertenties en zo zul je zien dat er op marktplaats, speurders, ebay en nog veel meer sites goedkope tuintegels worden aangeboden. Kijk eens of er iets voor je tussen zit, informeer bij de persoon die ze verkoopt en vraag of je eens langs mag komen om ze te bekijken en wellicht te kopen. Overigens kun je ook zelf een advertentie ophangen waarin je vraagt om tuintegels. 

Op zoek naar een echte aanbieding 

Als het goede weer een beetje doorzet en het lekkere weer in aantocht is, zie je in de tuincentra en doe het zelf zaken weer diverse aanbiedingen. Je kunt er alles voor je tuin krijgen, van planten tot meubels. Ook als je je tuin gaat aanleggen of op gaat knappen, dan kun je tegen die tijd eens kijken of er aanbiedingen zijn.