Voor de bestrating van een terras, oprit of parkeerplaats aan huis die je wilt laten aanleggen, kun je bij de stratenmaker of hovenier een offerte aanvragen.

Vrijblijvend een offerte aanvragen       

Bij de stratenmaker of hovenier kun je vrijblijvend een offerte voor bestrating aanvragen. Je kunt al je wensen op een rijtje zetten en dan wordt er gekeken wat de best passende mogelijkheid is. Er zal gekeken worden naar wat er mogelijk is betreffende de lokatie waar je de bestrating graag wilt hebben. De afmetingen, keuze van stenen en tegels en ondergrond zijn ook belangrijk voor het maken van een offerte. 

Maat opnemen en afmetingen   

Voor de juiste afmetingen kun je zelf de maat opnemen, maar ben je hier niet zeker van of weet je niet precies hoe je het moet meten, dan kan de stratenmaker of hovenier dit ook voor jou doen. Zo voorkom je problemen naderhand, zoals dat het niet goed past of dat je te weinig materiaal bestelt.

Keuze voor de juiste stenen of tegels   

Kies ook de juiste steen of tegelsoort. Het is belangrijk te vermelden waar je de bestrating voor wilt. Voor een oprit is dit anders dan voor bijvoorbeeld een terras. Laat je dus goed informeren wat er mogelijk is en kies zo de juiste soort uit voor jouw project.  

Aanpassen ondergrond 

Bij het maken van de offerte zal ook gekeken worden of de ondergrond eventueel dient te worden aangepast. Het is natuurlijk de bedoeling dat de stenen of tegels goed en vast blijven liggen. Heb je geen geschikte ondergrond, dan zal de stratenmaker of hovenier je hierbij verder helpen en zorgen, door bijvoorbeeld het storten van de juiste grond of het vermengen van de al bestaande grond met een andere grondsoort, dat de ondergrond wel geschikt wordt voor bestrating. 

Vergelijking van specificaties en prijs

Deze factoren zijn dus zeer belangrijk en worden samen met jou bekeken, voordat er tot de aanleg wordt overgegaan. Vraag op diverse plaatsen een offerte aan, zodat je prijs en kwaliteit kunt vergelijken en dan een keuze kunt maken voor een bepaald bedrijf.