Voor de aanleg van je tuin en terras ga je natuurlijk kijken wat het beste bij jou en je tuin past. Wat ga je gebruiken in je tuin en hoe wil je dat deze er uit gaat zien?

Dit zijn belangrijke argumenten waardoor je de keuze voor de uitstraling van het eindplaatje gaat bepalen. Een terras is heerlijk om te genieten van het zonnetje. Je wilt comfortabel zitten en het moet er ook een beetje fraai uitzien. Er is enorm veel keuze en zo heb je bijvoorbeeld de bankirai tuintegel.

Kenmerken van Bankirai hout

Bankirai is een houtsoort die tot het fijnere soort hardhout behoort. Het is zeer sterk en duurzaam hout en kan tot wel 30 jaar en langer meegaan. Zelfs in een nattere omgeving zoals bijvoorbeeld bij een vijver of fontein is deze tuintegel niet kapot te krijgen. Het is dus een zeer sterk materiaal, maar het is toch heel goed te verwerken. De bankirai tuintegel is te leggen met of zonder schroeven. Met schroeven weet je zeker dat het goed vast zit en zonder schroeven ben je afhankelijk van je ondergrond of deze de tegels aan elkaar laat hechten. Vraag daarom goed na of je ondergrond geschikt is voor het leggen van bankirai zonder schroeven.

De kleur en verkleuring

De bankirai tuintegel zal weinig tot niet verkleuren of vervormen. Wil je er toch zeker van zijn dat het de originele kleur behoudt, dan zijn er aparte olieën om het mee te behandelen.

Mogelijkheden met bankirai

Niet alleen een terras is mogelijk met dit materiaal. Je kunt er bijvoorbeeld een bruggetje van maken dat over je vijver loopt, een pad langs je vijver of door je tuin of langs de zandbak van je kinderen, zodat ze er tijdens het spelen op kunnen zitten. Bankirai is ook zeer goed te gebruiken in combinatie met andere soorten tegels. Zo wordt het vaak gebruikt en verwerkt in een klinkerterras. Het maakt niet uit welke stijl je tuin heeft, het past overal bij. Zowel bij klassiek als modern of retro en het kan tegen de wisseling van het weer. Regen, wind, schaduw of zon, het is geen probleem voor dit zeer sterk materiaal en het kan tegen een stootje.     

Antislip functie en werking
Bankirai tegels worden ook vaak gebruikt vanwege hun antislip werking. Ze worden daarom ook vaak langs of bij het zwembad geplaatst. Niet alleen voor terrassen, paden of bruggen wordt dit materiaal gebruikt, maar omdat het zo stevig is wordt het ook wel gebruikt voor windschermen, schuttingen, speeltoestellen en bloembakken.